Wat doet een nachtreceptionist?

Al eerder schreven we een artikel over de zes sterke eigenschappen van een nachtreceptionist, maar we hebben het nog nooit gehad over het takenpakket van een nachtreceptionist. Daar gaan we nu verandering in brengen. Wij van TDC Horeca werven namelijk nachtreceptionisten voor vier- en vijfsterrenhotels verspreid door heel Nederland. Benieuwd hoe een nacht als nachtreceptionist in één van onze hotels er doorgaans uitziet? Lees dan vooral verder!

Wanneer de werkdag van de meeste mensen al lang voorbij is, begint die van jou!

Je dienst als nachtreceptionist begint vaak om 23:00 uur. Zorg dat je iets eerder aanwezig bent zodat je nog wat zaken door kunt nemen met de collega wiens dienst er bijna op zit. Je werknacht zit er om 7:00 uur de dag erna op.

 

Jij bent het gezicht van het hotel

Als nachtreceptionist ben jij het gezicht van het hotel gedurende de nachtelijke uurtjes. Jij ontvangt de gasten met een grote glimlach op je gezicht en zorgt ervoor dat ze zich vanaf het moment van binnenkomst welkom voelen. Als de gasten iets nodig hebben ben jij het eerste aanspreekpunt, en je kent vast het gezegde: de klant gast is koning! Je helpt de gasten om in- of uit te checken en begeleidt ze waar nodig naar hun kamer. Verder verricht je onder andere de standaard receptiewerkzaamheden zoals het afhandelen van telefoontjes en e-mails. Om het werk als nachtreceptionist goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je empathisch vermogen hebt en je je dus in kunt leven in de situatie van de gast. Daarnaast moet je er representatief uitzien, je bent tevens het gezicht van het hotel! Zorg ervoor dat je eventuele tattoos kunt verbergen en draag geen overmatige make-up. Houd daarbij rekening met de dresscode van het hotel, vaak volstaat een witte blouse op een donkere pantalon prima!

 

Veiligheid waarborgen

Als nachtreceptionist waarborg je de veiligheid van de gasten. Je houdt bij wie er allemaal binnenkomen en weggaan en je loopt af en toe een ronde door het hotel om te kijken alle gasten zich aan de regels houden. Houd er wel rekening mee dat er een verschil bestaat tussen het takenpakken van een nachtreceptionist en een nachtportier.

Bij een nachtportier draait het hoofdzakelijk om het waarborgen van de veiligheid van de gasten, je zou het kunnen zien als een beveiliger, maar dan specifiek voor hotels. Het takenpakket van een nachtreceptionist is net even iets uitgebreider.

Schoonmaken en voorbereidende taken

Je zorgt er als nachtreceptionist tevens voor dat de receptie en de lobby netjes blijven, hier komen dus lichte schoonmaakwerkzaamheden bij kijken zoals stofzuigen. Daarnaast voer je de mise en place uit. Dat omvat alle voorbereidende werkzaamheden die met het ontbijt te maken hebben, denk daarbij aan het dekken van de tafels, het klaarzetten van de ménage etc.

Night Audit

Als nachtreceptionist krijg je ook een stukje administratie voor je rekening. Dit noemen we ook wel de night audit. De night audit is voor een hotel essentieel om de dag af te sluiten en de volgende dag een frisse start te maken. Tijdens de night audit worden financiële transacties geverifieerd, inkomsten gerapporteerd, de algehele operationele activiteiten verwerkt en de bezettingsgraad vastgelegd. Het volgen en controleren van alle ins- en outs van de dagelijkse transacties van een hotel is niet eenvoudig en vereist een scherp oog en accuratesse. Het is van groot belang dat deze taak goed uitgevoerd wordt, je krijgt een grote verantwoordelijkheid, laat je werkgever daar geen spijt van krijgen!

Werken als nachtreceptionist?

Lijkt het je leuk om als nachtreceptionist aan het werk te gaan? Daar kunnen wij je misschien wel bij helpen. Hier vind je al onze openstaande vacatures, wacht niet langer en solliciteer snel!

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.