Drie prachtige hotels in eigen land

Wil jij graag een andere stad ontdekken, je geliefde verrassen met een romantisch weekendje weg of er gewoon even lekker tussenuit? Overnacht dan in een mooi hotel! Nederland heeft tal van prachtige accommodaties, je moet ze alleen even weten te vinden. Daar kunnen wij misschien bij helpen. We hebben een selectie gemaakt van drie prachtige luxueuze hotels en die hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Grand Hotel Amrâth Kurhaus: A world of Luxury by the Sea

Dit luxueuze 5-sterren hotel is gelegen aan de kust van Scheveningen – Den Haag. De oorsprong van het Kurhaus ligt in het jaar 1818. Destijds was het een badhuis, gebouwd door Jacob Pronk. Het stedelijk badhuis werd gebouwd in een classistische stijl met de naam Grand Hôtel des Bains. In 1856 werd het badhuis uitgebreid en in 1884 werd het huidige Kurhaus gebouwd. De historische Kurzaal is altijd intact gebleven. Eind negentiende eeuw wisten de meeste vorstenhuizen in Europa het Kurhaus uitstekend te vinden. De gastenlijst werd later aangevuld met, niet koninklijke, maar even indrukwekkende namen zoals Michael Gorbatjsov, Bon Jovi, Winston Churchill en Audrey Hepburn. Daarnaast hebben er veel bekende artiesten opgetreden in de Kurzaal, waaronder de Rolling Stones in 1964.

Kurzaal

Het hotel beschikt over 270 kamers, waarvan 8 riante suites, 10 vergader- en evenementzalen, een terras, een Spa & Beauty en een restaurant. Na een nachtje geslapen te hebben als een royalty kun je je ’s ochtends opmaken voor een heerlijke strandwandeling. ’s Avonds een hapje eten? Dan kun je terecht bij ‘Waves at the Kurhaus’, waarbij je tijdens een hapje eten kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee.

The Dylan: Amsterdams best bewaarde geheim!

Dit is met stip het meest stijlvolle en intieme hotel van Amsterdam. Het 5 sterren hotel bevindt zich in een 17e -eeuws pand aan de Keizersgracht. Het hotel beschikt over een met een Michelin ster bekroond restaurant: Restaurant Vinkeles.  Daarnaast heeft The Dylan een populaire bar brasserie: Bar Brasserie OCCO en drie prachtige vergader- en ‘private dining’ zalen.

Een hotel met een geschiedenis

Dit uitzonderlijke boutique hotel opende in 1999 haar deuren, maar de geschiedenis begon al in 1612, toen richtte dokter Samuel Coster hier de ‘Duytsche Academie’ op. Deze was opgezet met het doel de wetenschap te verbreden. De kerkautoriteiten hadden bezwaren tegen de immorele aard van het theater, dus om de kerkautoriteiten tevreden te stellen werd besloten dat het merendeel van de inkomsten aan de stadswezen geschonken zou worden.

Een aantal beroemde bezoekers van The Dylan waren de Koning van Polen, de Elector van Brandenburg, de Prins van Oranje, de Tsaar van Rusland en Cosimo di Medici. 11 mei 1772 was een donkere dag in de geschiedenis van de schouwburg, toen brandde het volledige blok tot de grond toe af. In 1773 werd de kavel verkocht aan het Oudemannenhuis en de Regenten van het Rooms-katholieke Burgerweeshuis, deze stichting bleef eigenaar tot 1998.

The Dylan is een bijzonder hotel, niet alleen om de locatie, maar ook het personeel van The Dylan gaat nét een stapje verder dan de rest wat betreft persoonlijke service. Dit samen zal ongetwijfeld zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Vesper Boutique hotel: We believe leisure is an art

Het Vesper Boutique hotel in Noordwijk is een hip 4-sterren hotel gevestigd aan zee. Dit hotel hangt ergens tussen modern en vintage in. Het design is smaakvol, de ligging is perfect, het restaurant is super en het personeel is zeer vriendelijk. Eigenlijk alle ingrediënten voor een bijzondere overnachting. Hotel Vesper heeft 27 unieke kamers, van een klassieke kamer, naar een Garden Loft tot de Grand Vesper Suite. Iedere kamer beschikt over een luxe badkamer, vintage meubilair uit Frankrijk en een heerlijk king-size bed.  Het ontbijt is heel uitgebreid en tijdens het eten kun je genieten van het zeezicht. “Een totaal concept voor de echte levensgenieter.”

 

 

Vesper hotel heeft vijf speciale arrangementen:

  • Culinary experience: Drie dagen gevuld met luxe en lekker eten. Je verblijft in één van de ‘deluxe rooms’ met elke dag een speciaal drie gangen diner en twee gangen ‘Chef’s Lunch’ op het strand.
  • Romantic getaway: Dit arrangement is perfect voor tortelduifjes die graag wat quality time met elkaar willen doorbrengen. Hier kunnen een prachtige hotelkamer, een fles champagne, de lekkerste chocolaatjes en een dagje relaxen in het Azzurro Wellness centre bij.
  • (Pre)Marriage: Dit is hét arrangement voor het vieren van misschien wel één van de meest bijzondere nachten van je leven. Je verblijft in een luxe kamer met een privé balkon, een fles champagne en een selectie van de allerlekkerste chocolaatjes. Geniet daarnaast lekker aan zee met het ‘Wellness at Sea’ pakket van Azzurro Wellness die tevens inbegrepen is.
  • Explore: Dit is het arrangement voor de ontdekkers onder ons die een actief weekendje weg willen. Ga de weg op met twee (elektrische) fietsen en een routekaart en ontdek de prachtige omgeving van Noordwijk.
  • Cultural: De omgeving van het Vesper hotel heeft meer te bieden dan alleen een mooi strand, een leuke boulevard en de zandduinen. Dit arrangement bevat toegang tot één van de culturele highlights in de regio, zoals de Keukenhof, Corpus (een reis door het menselijk lichaam) of het historisch natuurmuseum in het Naturalis Biodiversity Center.

 

Als je op zoek bent naar een mooi hotel in eigen land, dan kunnen wij je zeker aanraden een kijkje te nemen bij één van deze hotels. De accommodaties zijn prachtig, de omgeving is dynamisch en je kunt je bij deze hotels op tal van verschillende manieren vermaken. In welk hotel zou jij het liefste overnachten?

 

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.