Vakbeurs Horecava wordt verplaatst

De grootste horecavakbeurs van Nederland; Horecava, wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. In eerste instantie zou de beurs plaatsvinden van 10 t\m 13 januari, maar Corona gooit wederom roet in het eten.  Er is nog geen specifieke nieuwe datum aangewezen, wel is er besloten dat de beurs (voorlopig) gepland staat in het voorjaar van 2022.

Het besluit is genomen door de organisatie van Horecava, in afstemming met de horecabranche. Het jaarlijkse horecafeestje in Amsterdam RAI trekt doorgaans 75.000 bezoekers. Door de huidige omstandigheden in – en de druk op – de markt, is het niet mogelijk een vakbeurs te organiseren met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waarbij gastvrijheid en fysieke verbinding centraal staan.

Solidariteit

Carlijn Groen (Director Food Horecava): “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap Horecava te verschuiven.” Het is nog maar de vraag of de beurs in het voorjaar daadwerkelijk kan worden ingehaald, een besluit daarover valt medio december.

Voordat de knoop werd doorgehakt, heeft er vanuit de RAI overleg met verscheidene brancheverenigingen plaatsgevonden. Liping Lin, directeur van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), stemde zonder enige twijfel in met het besluit. Uit een interne enquête was gebleken dat circa de helft van de leden uit angst voor corona van een beursbezoek zou afzien. Waarmee het risico op te weinig klandizie te groot zou worden. Door het vroegtijdige besluit worden kosten voor de inkoop van voedsel en drank en standbouw vermeden.

Onzekerheid

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KNH) toont begrip voor het besluit. Directeur Dirk Beljaarts geeft aan dat er momenteel te veel onzekerheden leven binnen de branche, mede door de volgens hem ‘matige tot volledig ontbrekende financiële compensatie’ van het kabinet. Ondanks het begrip, blijft er teleurstelling heersen om het feit dat de beurs wederom niet in normale vorm door kan gaan. “De beurs geeft een positieve impuls. Mensen ontmoeten elkaar, wisselen ideeën uit en doen inspiratie op.” De momenteel weer onder de avondklok zuchtende horecasector verkeert niet bepaald in de feeststemming, een positieve impuls zou dan wel leuk zijn geweest.

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.