Uitgelicht: Onze samenwerking met Elias, zzp’er in de horeca

Zoals we in een vorig artikel al besproken hebben, verwelkomde TDC Horeca in 2021, 20% meer zzp’ers dan in het jaar ervoor. Dit percentage blijft gestaag stijgen. Wat zijn de ins en outs van het werken als zzp’er? Dat vroegen we Elias Oulad. Elias is trotse vader van drie kinderen en is al ruim 12 jaar werkzaam in de hotelbranche. Ongeveer 5 jaar geleden besloot hij als zzp’er door te gaan en hij werkt nu ongeveer 1,5 jaar voor TDC Horeca.

Hoe ben je in de hotelbranche terecht gekomen?

“Na het mbo toerisme ben ik begonnen met stage in het Amstel Hotel in Amsterdam. Vanaf dat moment heb ik alleen nog maar in hotels gewerkt. In de eerste instantie werkte in alleen in het hogere segment; vier- en vijfsterren hotels. Nu werk ik voornamelijk bij Maxhotel Amsterdam Airport en ik vind dit persoonlijk ook leuker dan het hoge segment.”

Wat vind je van het werk als nachtreceptionist?

“Een hotel voelt voor mij als een tweede huis om in te werken. De nachtdiensten zijn wel heel verschillend van de dagdiensten, het is anders werken. Overdag heeft iedereen nog energie en ‘s nachts zijn ze vaak moe of in een jolige sfeer na een feestje. In dat laatste geval is het vaak wel iets drukker door misdragingen van mensen die aangeschoten of dronken zijn.

Verder komt het nachtwerk me op dit moment simpelweg goed uit. De kinderen slapen voordat ik wegga en als ik terugkom maak ik ze wakker. Als ik overdag slaap dan haalt hun moeder ze op van school.

Belangrijk is dat je jezelf bezig weet te houden. Je doet je taken en zoekt werk als je even niets te doen hebt. Ik ben ook niet bepaald een ochtendmens dus het nachtwerk bevalt me goed.”

Wanneer en waarom besloot je als zzp’er aan de slag te gaan?

“Dat was ongeveer vijf jaar geleden. Ik werkte toen nog in loondienst in een hotel als manager en ik wist toen nog niet veel af van het hele zzp gebeuren. Een vriend vertelde me er meer over, hij was er goed over te spreken. Hij vertelde dat het fijner was en dat je meer kunt verdienen en je je eigen tijden in kunt plannen. De keerzijde is dat, ondanks je meer verdient, je ook je eigen belastingen betaalt. Toch heb ik als zzp’er altijd nog meer verdiend onder aan de streep en ik vind het een prettige manier van werken.”

Sta je vaak in hetzelfde hotel of wissel je veel af?

“Het kan wel eens voorkomen dat ik ergens aan de andere kant van het land werk. Maar dit is eigenlijk bijna nooit het geval, ik werk meestal in Amsterdam en omgeving. Nu vaak bij het Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol, daar werk ik het meest voor TDC. Naast TDC probeer ik soms ook ergens anders wat uren mee te pikken. Via Temper bijvoorbeeld, een app waar je jezelf kunt aanmelden als zzp’er en je via die app extra uren kunt maken. Het is een soort Uber voor de horeca.”

Hoe vind je dat de samenwerking met TDC Horeca tot nu toe is verlopen?

“Eigenlijk heel goed! Ik heb veel contact met Floris, die komt af en toe langs, belt vaak, appt vaak en als er iets mis gaat regelt hij het altijd. Ik heb veel contact met hem en Laura van de planning. Gezien mijn thuissituatie werk ik het liefst niet in het weekend. Laura probeert de weekenden daarom zo veel mogelijk voor me vrij te houden. Dat vind ik wel fijn.”

 

Lijkt het jou nou ook leuk om als zzp’er bij TDC Horeca te werken? Bekijk dan hier de vacature en solliciteer!

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.