Wat is er nou zo leuk aan werken in de horeca?

De afgelopen periode is zwaar geweest voor zowel horecaondernemers- als medewerkers. Vanwege Corona heeft alles lang op slot gezeten en sloeg de onzekerheid in de branche toe. Gelukkig kunnen we er langzaam maar zeker weer vol tegenaan en genieten we met z’n allen weer meer en meer van de horeca. Het is een groot gemis geweest voor velen onder ons; de gezelligheid, de spontaniteit en het sociale contact in het algemeen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het gemis van het drinken van een heerlijk vers getapt biertje aan de bar…

 

Wat is er nou zo leuk aan werken in de horeca?

Waar de gezelligheid is, daar ben jij! Je gasten bezoeken een horecagelegenheid voor de ontspanning en dat schept automatisch een prettige sfeer. Het werk is dynamisch en veelzijdig, in de horeca is geen dag hetzelfde. Eén woord dat je niet vaak voorbij zal horen komen, is het woord ‘saai’.

 

Ontwikkel jezelf op persoonlijk vlak

Door te werken in de horeca zal je je niet alleen ontwikkelen op werkgebied, maar ook op persoonlijk vlak. Je sociale vaardigheden worden iedere dag op de proef gesteld en elke dag leer je wel iets bij. Soms zal het goed gaan, en soms een stuk minder. Je zal misschien een keer flink tegen de lamp lopen, dat hoort er nou eenmaal bij en is alles behalve erg. Het klinkt cliché, maar het is toch echt zo: van fouten maken leer je. Jij leert hoe je met allerlei uiteenlopende situaties om moet gaan. Geen hotel is hetzelfde en je kunt gasten uit landen van over de hele wereld verwachten. Heb je uiteindelijk toch nog iets gehad aan die lessen Engels, Duits en Frans!

 

Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt

Iedere dag doe je er alles aan om het je gasten naar hun zin te maken. Je legt je gasten in de watten in een luxe hotel, stelt ze op de hoogte van de mooiste plekjes in de omgeving of je bezorgt het bruidspaar de dag van hun leven. Als je hier voldoening uit haalt, dan is een baan in de horeca je op het lijf geschreven. De werkplek is natuurlijk fantastisch, je krijgt de kans om te werken in de mooiste en meest luxueuze hotels van Nederland. Als jij een gastvrije aard hebt, dan zal dit ongetwijfeld tot z’n recht komen met bij baan in de horeca.

 

Werken in een leuke en gemotiveerd team

Iedereen die ooit een (bij)baan heeft gehad, weet hoe belangrijk het is om leuke collega’s te hebben. Je collega’s kunnen je werkplezier enorm beïnvloeden. “Work hard, play hard” is een gezegde dat over het algemeen bijzonder goed past bij horecapersoneel. Hard werken maar ook flink genieten! Gezellig een drankje doen na werktijd is geen uitzondering als je werkt in de horeca, maar dit is natuurlijk aan jezelf.

 

Leuke extraatjes

Als je in de horeca werkt kun je leuke extraatjes verwachten bovenop je standaard loon. Zo krijg je in de late uurtjes een nachttoeslag van 10%, dat is mooi meegenomen! Daarnaast kun je in de horeca fooi verwachten, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de tevredenheid van de klanten. Over het algemeen kunnen we stellen dat een tevreden klant een hogere fooi uitdeelt. Nog een extra reden dus om de klant in de watten te leggen!

 

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.