Wat is BHV en wat doet een BHV’er?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en houdt de hulp in, die wordt verleend bij calamiteiten in onder andere een hotel. Aangezien de veiligheid en gezondheid van medewerkers en hotelgasten gewaarborgd dient te worden, is TDC Horeca accuraat met haar personeelsadministratie, zodat wij er zeker van zijn dat al onze medewerkers in het bezit zijn van een geldig BHV certificaat. 

Schade aan personen dienen zoveel mogelijk te worden beperkt, daarom is het verplicht om tijdens elke dienst BHV’ers te hebben. Het is een feit dat onze nachtreceptionisten meestal alleen in de nacht staan en zorg moeten dragen voor soms wel 300 gasten. Om deze reden voorzien wij onze medewerkers altijd van een geldig BHV certificaat. 

Wat doet een BHV’er? 

Een medewerker die in bezit is van een BHV certificaat dient te allen tijde bereikbaar te zijn op de werkvloer, dit kan met behulp van een mobiele telefoon of portofoon. Een nachtreceptionist gebruikt enkel een portofoon wanneer er op dat moment meer dan één persoon in het hotel werkt.  

Zodra er een incident wordt gemeld, dient de BHV’er zijn/haar werkzaamheden te staken en de volledige focus te hebben voor het incident. De BHV’er is op de hoogte hoe er gehandeld moet worden, er kan immers van alles aan de hand zijn. Wanneer de BHV’er het incident zelf op kan lossen, is dat alleen maar goed. De situatie kan er ook naar zijn, dat de hulpdiensten gebeld moeten worden, dan is de BHV’er verplicht te wachten en zorg te verlenen tot de hulpdiensten er zijn. 

Zodra het incident is opgelost, is het van belang dat de medewerker met een BHV certificaat een rapport gaat opstellen. Dit rapport wordt aan de frontoffice manager overgedragen en bewaard in een dossier. De hulpdiensten kunnen de medewerker tevens vragen om een verklaring of rapport. 

Hoe word je BHV’er en wat zijn de kosten van een BHV cursus? 

Wanneer je bij TDC Horeca in loondienst treedt, wordt een BHV cursus kosteloos voor je gefaciliteerd, in tegenstelling tot andere werkgevers het volledige bedrag in rekening brengen. De kosten van een BHV-cursus zijn ongeveer € 150,-. Je contactpersoon binnen TDC Horeca roostert je in voor een dagcursus, je hoeft er zelf niet achteraan te gaan. Na het volgen van een BHV dagcursus mag je zeggen dat je in het bezit bent van een BHV certificaat. Met dit certificaat mag je zelfstandig diensten draaien bij onze opdrachtgevers. 

Tijdens een BHV dagcursus ga je het volgende leren: 

  • Brand en ontruiming; 
  • Levensreddende handelingen, uiteraard inclusief AED. 

Bovenstaande cursusonderdelen zijn zodanig ingericht dat je getraind wordt om letsel en schade volgens de normen van de wet te voorkomen in geval van calamiteiten. 

Ik heb een BHV certificaat en nu? 

Gefeliciteerd, je hebt een BHV certificaat in bezit! Dat wil zeggen dat je zelfstandig diensten mag draaien in de mooiste hotels van Nederland. Verder ben jij in staat om levensreddende beslissingen te nemen in geval van calamiteiten op het werk, maar ook in je vrije tijd. 

Een BHV certificaat vervalt na 1 jaar. Het is daarom van belang om een BHV herhalingscursus te volgen zodra je certificaat bijna verloopt. Ben je bij TDC Horeca in loondienst? Dan hoor je vanzelf wanneer jouw BHV-certificaat bijna verloopt en wordt er in overleg een BHV herhalingscursus ingeroosterd. 

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.