Vaardigheden die je hebt als horeca medewerker

De keuze om te werken in de horeca heeft te maken met passie voor gastbeleving. Naast gastbeleving is horeca een vak apart, want wij geloven dat dit een van de sectoren is waar je horeca vaardigheden het hardst groeien.

Een ware allrounder

In functie ben je weliswaar een kelner, sommelier of nachtreceptionist, maar in werkelijkheid ben je een allrounder. Vaardigheden zoals: empathie, flexibiliteit, mensenkennis, luister vaardigheden, communicatieve vaardigheden en het leuk vinden om iets voor andere mensen te kunnen betekenen heeft niet iedereen.

Geen dag is het zelfde, deze horeca vaardigheden heb je nodig

In de horeca is net als in vele andere sectoren geen dag hetzelfde, je weet meestal niet hoeveel  en welke gasten je kan verwachten. Je verkeert regelmatig in onverwachte situaties, desondanks wordt er te allen tijde gezocht naar een juiste oplossing om de gast tevreden te stellen.

Door bovenstaande vaardigheden zijn horecamedewerkers influencers,

maar waarom dan?

Horecamedewerkers weten niet van ophouden, zoals hierboven geformuleerd is: ‘’er wordt te allen tijde gezocht naar een juiste oplossing om de gast tevreden te stellen’’. Dit ontwikkelt een sterk doorzettingsvermogen. Daarnaast zorgt het voor stressbestendigheid en alhoewel de horecamedewerkers van alles mee maken op de achtergrond, houden zij zich tevens bezig met de gasten. De gasten mogen niks horen, zien of voelen, want zij moeten een onvergetelijk moment ontvangen van de medewerker! Ze blijven positief…

Samenwerken is een essentiële vaardigheid die je moet hebben in iedere branche, maar in de horeca leer je om een teamplayer te zijn; je werkt samen met je collega’s en werkgever en leert omgaan met mensen met diverse achtergronden.

Communicatieve horeca vaardigheden

Ondanks het onvergetelijke moment dat gasten willen hebben, is niet iedere gast even beleefd. Medewerkers in de horeca worden regelmatig bekritiseerd. In de horeca leert men vaardigheden om hiermee om te gaan en worden er praktische oplossingen bedacht voor problemen.

Inzichtsvermogen

Multitasken is moeilijk, maar horecamedewerkers doen het continue. Er moet veel onthouden worden en daardoor wordt niet alleen het geheugen getraind, maar zijn zij tevens bezig met prioriteiten stellen. Dit ontwikkeld het inzichtsvermogen.

De combinatie plezier in je werk, zelfontwikkeling en uitdagingen moeten de drijfveren zijn. Daarom zijn de mensen in de horeca echte influencers.

Word influencer in de horeca!

Zet deze blogpost je aan het denken? Stuur ons je sollicitatie en maak van plezier je werk, terwijl je je zelf ontwikkeld!

Ben je een student en zoek je een bijbaan in de horeca? Of heb je een tussenjaar genomen om na te denken wat je nu echt wilt. Ben je net terug van je wereldreis en wil je graag werken tot het nieuwe schooljaar begint? En ben je je huidige sector zat en zoek je een nieuwe uitdaging in de horeca of ben jij die horecaspecialist die wij zoeken?

Heb jij die horeca vaardigheden net zoals een horeca influencers? Dan zoeken wij jou! Bekijk hier onze vacatures.

Delen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

Nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in!

Gerelateerde artikelen.